Turismi lapsenkengissä

Ai niin, olen unohtanut kirjoittaa yhdestä asiasta.

Otettiin ystäväni kanssa hänen vierailunsa aikana tavoitteeksi tutustua paikalliseen käsityökulttuuriin. Lonely Planet ja paikallinen kartta apuna etsittiin Handicraft Centereitä sun muita. Budaiyan lähellä piti olla kangaskutomo ja Karbabadissa korinpunontaa. Mentiin ensin Karbabadiin, suunnistimme tunnollisesti kartan mukaan. Paikan päällä havaittiin, että kartta oli ilmeisesti vanha, mitään käsityöläiskylää paikalla ei ollut, vaan vimmattu loistolukaalien rakennustyömaa. Itse asiassa paikka, johon kartta osoitti, oli täyttä aavikkoa.

No ei muuta kun Budaiyaa kohti. Eksyttiin vähän välillä (kartat ovat täällä todella ylimalkaisia eikä suurimmalla osalla teistä ole nimeä, vain numero joka ei näy kartassa) ja jouduttiin kysymään neuvoa. Meitä neuvottiin, että ”tehdas” on todella lähellä. Emme olleet uskoa silmiämme, kun ilmeni, että tehdas oli pieni, tuskin pystyssä pysyvä hökkeli, jossa yksi mies kutoi kankaita merkillisen näköisissä kangaspuissa. Harmi kun ei tullut otettua koko systeemistä kuvaa, se oli nimittäin näky!

Kati kutoo

Rohkaistiin mielemme ja astuttiin sisään. Saatiin kokeilla kutomista itsekin, emmekä kehdanneet olla ostamatta kangasta mukaan. Myynnissä olevat kankaat tuotiin tarjolle rähjäisessä pahvilaatikossa.

Mirka kutoo

Parasta kaikessa oli se, että kangaskutomoon viittasi päätiellä iso virallinen liikennemerkki ja mies oli valtion virallinen käsityöläinen. Oli siis todella vaikea uskoa, että sen ruskeaksi paahtuneen likaisen miehen kutomo oli todella se paikka jota etsimme…

Kaikenlaista sitä siis täällä ollessa näkee. Nyt ystäväni on kotimatkalla, ja minun pitää jatkaa turistiseikkailujani yksin. Kiitos erittäin paljon vierailusta!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: