Full tank, please

Maailmalla kohistaan bensan hinnan noususta. Kieltämättä kun kuulee paljonko menovesi Suomessa näinä päivinä maksaa, nousee tukka pystyyn.

Tänne asti moiset melskeet eivät ulotu. Täällä öljyn luvatussa maailmakolkassa bensalitra maksaa vaivaiset 100 filsiä, eli reilut 20 senttiä! Sinänsä hyvä juttu, sillä ilman autoa täällä et juuri liiku minnekään, varsinkaan näin kuumaan aikaan. Kymmenen minuutin kävely imee sinusta mehut varsin nopeasti. Joten olet sitten autoilun kannattaja tai vastustaja, istut pian tyytyväisenä ilmastoidun auton kyydissä kaikki matkat.

Tankkaaminen on täällä helppoa. Voit valita kahdesta bensalaadusta, mumtaz on niistä paremman laatuista ja maksaa mainitut 100 filsiä. Toisen hintaa en tiedä. Lyijytöntä bensiiniä ei ole saatavilla. Sinun ei tarvitse itse nousta autosta: ajat vain pumpulle, avaat ikkunan, kerrot tankkaajalle mitä laatua haluat ja miten paljon (yleensä tankki täyteen) ja sitten vain odottelet kun homma hoidetaan puolestasi. Kun tankki on täynnä, tankkaaja tulee keräämään sinulta maksun. Ja taas kelpaa ajella!

Bensa-asemat ovat ilmeisesti kaikki valtion omistuksessa. Bensa-asemia ei ole mitenkään hirveästi, ja kaikki on merkattu karttaan. Bensan hinta on myös kaikilla asemilla sama, joten ei tarvitse vaivautua edes tekemään hintavertailuja.

Tämä maa on rakennettu autoille. Jalkakäytäviä on varsinkin keskustan alueella kiitettävästi, mutta suojateitä tai pyöräteitä onkin sitten vaikeampi löytää. Autot kaahaavat täällä sellaista vauhtia, että teiden ylittäminen on uhkapeliä. Liikennevaloja jalankulkijoille on jonkin verran, mutta ei riittävästi luontevaan liikkumiseen apostolin kyydillä. Sitäpaitsi ei kannata luottaa, että kaikki autoilijat tottelevat punaisia valoja!

Luin lehdestä kerran, että jonnekin päin Bahrainia on rakennettu ovaalin muotoinen kävelytie lenkkeilyä varten. Lehdessä oli pitkä juttu kävelyn hyödyllisyydestä. Siirtotyöläiset täällä kävelevät ja pyöräilevät ahkerasti kuumuudesta huolimatta, mutta bahrainilaisille moinen opetus taitaa todella tulla tarpeeseen. Talviaikaan täytyy itsekin panostaa ulkoiluun, kesäisin se on harvinaista herkkua muualla kuin uima-altaan äärellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: