Muuttoapua

Minusta on näköjään tullut Bahrainin tietopankki. Olen saanut parikin yhteydenottoa Bahrainiin muuttoa harkitsevilta.

Tuli mieleen omat ajatukseni muuttoa harkitessa.

Ensimmäinen reaktio kun kuulin, että mahdollisesti on Bahrainiin muutto edessä, oli suuri hämmennys ja epävarmuus. Missä on Bahrain? Lähi-Idässä, joo, mutta missä siellä? Millainen maa se on? Täytyykö siellä käyttää huntua ja miten naisia siellä kohdellaan? Onko siellä vaarallista? IIIIK!

Pikku hiljaa löysin nippelitietoa maasta, googlettamalla niinkuin näköjään kaikki muutkin. Aika vähissä tosin ovat tiedot, selvisi että maa on kuningaskunta, että asukkaita on muutama sata tuhatta, ja että se sijaitsee pienellä saarella persianlahdella.

Eniten tietoa saimme, kun T kävi työhaastattelussa ja vietti viikon Bahrainissa. Sen jälkeen alkoi näyttää siltä, että ajatus ei ole ihan mahdoton. Muutosta piti päättää nopeasti, haastattelun jälkeen työtarjous tuli jo viikon kuluttua. Yön yli mietitiin, ja sitten päätettiin lähteä. Siitä parin kuukauden päästä T oli jo täällä.

Päätökseen vaikutti vahvasti se, että T oli työskennellyt ulkomailla jo vuoden, pomppien maasta toiseen lyhyellä varoitusajalla. Aloimme olla jo aika kyllästyneitä erillään asumiseen ja siihen että näimme parina päivänä kuukaudessa. T:n työn epäsäännöllisyyden takia minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia muuttaa mukana. Ajatus Lähi-Itään muuttamisesta ei tuntunut enää yhtään huonolta ajatukselta, kun tiesi että pääsemme vihdoin muuttamaan saman katon alle ja jatkamaan yhteistä elämää.

Nyt, kuukauden jälkeen, on varmistunut, että päätös ei ollut yhtään huono. Ainakin kolme vuotta täällä aiotaan olla, pitempäänkin, jos viihdytään.

Saa nähdä miten käy?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: