Tietoisku

Pieni tietoisku niille, joille Bahrain on vieras maa…

Bahrain on pieni saari Persianlahdella, Saudi-Arabian ja Qatarin kainalossa. Saarelta vie seitsemän kilometrin pituinen silta Saudeihin. Bahrain onkin saudien suosikkikohde viikonloppulomilla.

gulf

Bahrainin pääkaupunki on Manama, ja siellä mekin mieheni kanssa asumme. Pääosa asutuksesta on keskittynyt saaren pohjoisosaan, etelässä on lähinnä aavikkoa. Bahrain kasvaa jatkuvasti: Persianlahti on saaren ympärillä melko matalaa, ja siihen pystyy helposti rakentamaan täyttömaata. Rakentaminen on muutenkin in juuri nyt, joka puolella on rakennustyömaita. Pohjoisrannalle rakennetaan mm. isoa Commercial Centeriä ja ”maailman suurinta kauppakeskusta”.

bahrain

Bahrainin bruttokansantuotteesta joidenkin lukemieni tietojen mukaan n.30% tulee öljystä. Omaa öljyntuotantoa Bahrainilla on jonkin verran, mutta lähinnä tulot kai tulevat öljynjalostuksesta. Toinen suuri tulonlähde on pankki- ja rahoitustoiminta. Manama onkin täynnä toinen toistaan komeampia pankkirakennuksia.

Bahrain on vasta tajuamassa turismin arvon, eikä ole lomailukohteena yhtä kehittynyt kuin esim. Dubai. Täällä on kuitenkin vähemmän ruuhkia ja ilmeisesti yleisesti ottaen halvempaa kuin Dubaissa. Yksi tärkeimmistä vetonauloista on formularata, ja vuonna 2006 formulakausi käynnistyy täällä 12.3.

Bahrain on kuningaskunta, His Majesty the King, Shaikh Hamad bin Isa Al Khalifa hallitsee täällä rautaisella otteella lähipiirinsä avustuksella.

Vaikka virallinen kieli on arabia, käytännöllisesti katsoen kaikki puhuvat täällä englantia. Elämä expatriaattina sujuu täällä kohtuullisen sujuvasti. Kaupoista löytyy kaikki mitä voi kuvitella ja vielä vähän enemmänkin, bensa on halpaa, autot edullisia, kotiapua löytyy melkein ilmaiseksi ja puitteet ovat muutenkin kunnossa.

Suomalaisasutus täällä on marginaalista. Luku pyörii jossain 10-20 välillä, en ole ihan varma tarkasta määrästä. Lähin suomalaislähetystö on Abu Dhabissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: