Viikon tapaus

Olen muuten unohtanut kirjoittaa eräästä asiasta. Minä kun en viime päivinä ole kauheasti liikkunut missään, minulta meni kokonaan ohi viikon suuri tapahtuma. Seef Mallin liepeillä oli tällä viikolla usean tuhannen ihmisen mielenosoitus, tai oikeastaan kaksi.

Mielenosoitukset liittyivät suunnitteilla olevaan lakiesitykseen. Yksi porukka, muutaman sadan hengen suuruinen, puolusti sitä, ja toinen, jossa oli arvioiden mukaan 7000 osanottajaa, vastusti. Joukko pysäytti liikenteen highwayllä, joten ruuhka on varmaan ollut melkoinen! Ymmärtääkseni mielenosoitukset olivat kuitenkin laillisia ja sujuivat rauhallisesti.

Lakiesitys koskee käsittääkseni perheoikeuden muuttamista sharia-tuomioistuimista, eli uskonnollisista oikeudenkäynneistä, maalliseen tuomioistuimeen. Jos oikein muistan, lakiesityksen kannalla ovat sunnimuslimit ja vastaan shiiamuslimit. Syy miksi lakia puuhataan on se, että shariatuomioistuimien on valitettu niiden olevan puolueellisia ja tuomarien tulkitsevan lakia epäjohdonmukaisesti. Väitetään siis, että kaikki eivät saa tasa-arvoista kohtelua ja että varsinkin naisten asema niissä on huono.

Lain vastustajat taas ovat tiukasti sitä mieltä, että asiassa pitää toimia Koraanin mukaan, eikä siihen pidä maallisen tuomioistuimien sekaantua.

Lehdet kirjoittivat asiasta mielestäni yllättävän tasapuolisesti, molemmat näkökulmat tulivat kiihkottomasti esiin. Tosin ehkä hieman oli havaittavissa, että lain puolustajat olivat paremmin esillä. Tiedä sitten, mitä arabiankielisissä lehdissä on kirjoiteltu, niissä sävy on saattanut olla aivan toinen.

Aika näyttää miten lain loppujen lopuksi käy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: