Bahrainissa tapahtuu

Pieni uutiskatsaus:

Tänään lentokentällä on joukko onnellisia miehiä. He olivat jumissa Bahrainin rannikolla uppoamaisillaan olevassa laivassa maaliskuusta saakka ja pääsivät maan kamaralle vasta joulupäivänä. Tänään he pääsevät vihdoin lentämään kotiin.

Laivaa ei päästetty maihin laivan omistajan ja vuokraajan välillä olleiden erimielisyyksien (rahan) vuoksi. Niinpä neljä merimiestä joutui olemaan kuukausikaupalla ankkuroituna merelle, nukkuen laivan kannella. Jotta tähän pisteeseen päästiin tarvittiin paljon neuvotteluja, mutta vieläkin pitää tapella jotta merimiehet saavat maksamattomat palkkansa tuolta ajalta.

Nyt miehet etsivät uutta työpaikkaa, mutta sitä ennen he aikovat viettää viikon perheen parissa. Jopa.

– – –

6-vuotias Abdulla makaa henkihieverissä sairaalassa, pudottuaan kauppakeskuksessa liukuportaiden kaiteelta. Vanhemmat päivystävät sängyn vieressä yötäpäivää ja odottavat tietoa selviääkö poika.

Missähän he olivat silloin, kun poika oli leikkimässä liukuportaissa?

– – –

Viiden päivän aikana sattui monta kuolonkolaria: yhteensä seitsemän ihmistä kuoli, joista kolme oli lapsia.

-Vettä kuljettava säiliöauto törmäsi rekkaan, joka kuljetti 12 tonnia alumiinia – ei varmaan ole epäselvää kumman auton kuski kuoli.

-16-vuotias poika jäi pyöränsä kanssa koulubussin alle ja kuoli. Koulubussin kuljettaja pysähtyi vasta kun hänet ajettiin kiinni ja pakotettiin pysähtymään.

-Viisi- ja kuusivuotiaat pojat kuolivat ylittäessään highwaytä. He olivat salaa lähteneet kotoa katsomaan ilotulituksia, ja jäivät auton alle. Mukana oli vielä yksi viisivuotias tyttö, mutta hän selvisi vahingoittumattomana.

-Pariskunta kuoli auton ajauduttua pois tieltä, törmäten katulamppuun. Mies kuoli heti, ja muistan lukeneeni, että vaimokin kuoli myöhemmin sairaalassa.

-Ja vielä on tämä tapaus, missä yksi saudi-arabialainen nuorimies kuoli kolarissa, josta aikaisemmassa viestissäni on kuvakin. Nuorisojoukko hurjastelemassa tiellä keskellä yötä, eikä siinä sitten tarvittu kuin että yksi auto vähän kiilaa, niin toisesta autosta tuli rusina.

– – –

Pistää hiljaiseksi. Aika paljon näin pieneksi maaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: