Suomi on jees

Bahrain on vajaa viikko sitten saanut lisää suomalaisvahvistuksia. Suomalaispopulaatio täällä kasvaa! Jee!

Suomalaisena on kyllä helppo olla maailmalla. Suomeen kun ei yleensä liity missään mitään antipatioita, ja kysyttäessä voi huoletta kertoa kotimaansa. Harvoin kukaan tietää Suomesta mitään, tuskin edes missä se on, mutta poikkeuksiakin löytyy. Kimi Räikkönen tunnistetaan formulamaassa tietenkin. Uskon, että se oli apuna kun näköni tarkastettiin kun hain paikallista ajokorttia: sain näöntarkastajalta hieman apuja…

Jotkut tietävät Suomesta, että siellä on kylmä, lunta ja pimeää. Toki mainostamme silloin, että kesällä pohjoisessa on pitkä ajanjakso, jolloin aurinko ei laske koskaan. Ja kerromme metsistä ja järvistä, jotka luultavasti olisivat paikallisille suuri elämys.

Dubaissa käydessämme The Rasmuksen ja Himin levyjä oli siellä ovensuun promohyllyssä heti monta metriä. Oli kyllä aika hienoa, että suomalaiset olivat niin hyvin edustettuna täällä kaukomailla. Sitä, kuinka moni tiesi heidän tulevan Suomesta, en tiedä.

T on jopa törmännyt muutamaan ihmiseen, jotka ovat tienneet sodistamme Venäjän kanssa. Ja Nokiankin suomalaisuuden tietää moni. Joten kyllä, Suomikin on löytänyt tiensä maailmankartalle, ainakin joidenkin silmissä.

Tosiaan niitä, jotka eivät tiedä Suomesta mitään, on paljon enemmän. Siksi T:llä onkin menossa mainoskampanja. Hänellä on työsalkussaan aina mukana karttakirja, josta hän näyttää kiinnostuneille Suomen sijainnin ja markkinoi maatamme matkailukohteena. Matkareitinkin hän usein antaa valmiina: esimerkiksi ensin Helsinkiin, sieltä Lappiin, Järvi-Suomikin on hieno kokemus, ja Turusta sitten ruotsinlaivalla Ruotsiin (laiva, johon mennään pääasiassa ryyppäämään, on herättänyt ilmeisesti monenkin mielenkiinnon…).

Saa nähdä, kuinka moni markkinointikampanjan kohteista todella joskus päätyy Suomeen. Markkinoijan innokkuudesta ei ainakaan ole puutetta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: