Talvi

Bahrainissakin on talvi, vaikka suomalaismittapuiden mukaan sitä on vaikea uskoa. Muutos säässä on kuitenkin huomattava, jos verrataan vaikkapa marraskuuhun. Eilen sataa ripautti oikein kunnolla, tosin aika paikallisesti. Monena päivänä on tasaisen harmaa pilvikatto taivaalla. Mutta näkyvin merkki talven tulosta on tuuli. Eilen piti oikein tosissaan pitää auton ratista kiinni, kun ajelin saaren rannikkoa myötäilevällä highwayllä. Tuuli tarttui autoon niin, että jos ei olisi keskittynyt, olisi saattanut vahingossa ajautua väärälle kaistalle. Lipputangoissa liput läpättivät aivan vaakatasossa ja palmujenlatvat taipuivat.

Kaupoissa myydään lämpimiä vaatteita, ja monella vastaantulevalla on neulepaita päällä tai kaulahuivi kaulassa. Osalla jopa pipo, ja olen nähnyt toppatakkejakin. Täällä kauemmin asuneet naureskelevat meille, kun pukeudumme edelleen kevyesti. Heidän mielestään vaatetuksestamme huomaa, että asumme täällä ensimmäistä vuotta. Lämmönsäätelymme ei vielä tajua että täällä on oikeasti talvi ja kylmä! Jaa, tuulettomana päivänä, jos ei ole kovin pilvistä, lämpötila on sellaiset rapiat 20. Joten hyvin tarkenee! Tuulisena päivänä itsekin kyllä kaivan pitkähihaista ja -lahkeista päälle. En sentään pipoa kuitenkaan.

Pari päivää sitten täällä satoi illan ja yön aikana oikein kunnolla. Ja uutiset aamulla kuin Suomessa ensimmäisen lumimyräkän jälkeen. Yhteensä 45 autoa kolaroi sateen aikana, pahin suma oli Sauditien ylikulkusillalla, jossa oli 35 autoa samassa läjässä. Kuten Suomessa, ihmiset eivät ymmärrä sopeuttaa ajotyyliään kelin mukaiseksi. Täällä tiet ovat lisäksi sateella tosi liukkaita kuulemma, sillä tiellä on paljon öljyä ja kesällä siihen sulanutta kumia.

Minä nautin täysin siemauksin näistä talvikeleistä, kyllä sitä hellettä täällä sitten piisaa kesällä. Ihanaa kun ulkona voi tehdä kaikenlaista, käydä kävelyllä ja piknikillä ym. Tosin pikku hiljaa tästä siirrytään kesää kohti, ja säät alkavat taas lämmetä. Kuukauden päästä luulen, että on jo ihan eri tilanne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: