Kotona

Takaisin kotona. Rankan rupeaman jälkeen väsyttää. Ollaan murun kanssa nukuttu kymmentuntisia öitä. Eilinen päivä kului silti ihan koomassa. Toivottavasti tänään helpottaa.

On tässä kuitenkin mielenkiintoista puuhaakin. Suomalaisystävien kanssa aloiteltiin Suomi-kerhoa viime vuoden lopulla, ja tällä Suomen-reissulla ostin Salainen maa -esiaapisen ja opettajan oppaan. Ajattelin, että niistä voisi saada hieman ryhtiä ja apua touhuun. Voi myös olla, että Kristiina Louhen ihanat kuvitukset ja rakkauteni lastenkirjoihin sai minut huijaamaan itseäni 🙂 . Toivon kuitenkin, että hankinnoistani on oikeasti apua.

Haastetta Suomi-kerhoon tuo lasten laidasta laitaan vaihtelevat iät ja eritasoinen kielitaito. Osa lapsista on ympäristössä, jossa he kuulevat Suomea molemmilta vanhemmiltaan koko ajan ja puhuvat jo suomea sujuvasti, osalla vain toinen vanhemmista on suomalainen, osa osaa suomea vain auttavasti ja osa ei ollenkaan. Lisäksi pienimmät lapset vasta opettelevat puhumaan, ja sanavarasto, oli kieli mikä tahansa, ei ole vielä suuren suuri.  Pitää jotenkin yrittää tasapainoilla välimaastossa, jotta jokainen lapsi viihtyy kerhossa ja saa tukea kielen kehitykseensä. Onneksi ei tarvitse kuitenkaan puurtaa yksin, vaan aktiiviset vanhemmat on todennäköisesti helppo houkutella mukaan. Eikä tavoitteita kannata asettaa muutenkaan liian korkealle, jo se, että suomenkieliset lapset saavat joka viikko yhteisen leikkihetken, on arvokas asia.

Nyt on muuten ashura, muslimien tärkeä uskonnollinen juhla, jolloin surraan muun muassa marttyyrikuolemaa. Suurin osa kaupoista, jopa ruokakaupat, ovat tänään kiinni. Onneksi pakkasesta löytyy ruokaa, emme nimittäin osanneet varautua tähän ennakkoon. Kukapa tällaisia muistaa, varsinkin kun on ollut vähän muuta ajateltavaa. Eilen, kun käytiin ystävien kanssa syömässä päivällä, oli kaduilla todella rauhallista.  Oikeastaan ihan kiva, on ainakin rauhallinen paluu arkeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: