Työmyyrä ilmoittautuu

Pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta. Syy on tässä: minusta on tullut raskaan työn raataja, elikäs olen saanut työpaikan. Tosin määräaikaisen sellaisen, luultavasti vain kuukauden mittaisen, mutta työtä yhtä kaikki. Olen paperinpyörittäjä, rekrytointiprosessin koordinoija eräässä kansainvälisessä firmassa.

Koska pesti on niin lyhyt en alkanut kauheasti vääntämään kättä työehdoista. Työpäivät ovat pitkiä, yhdeksäntuntisia, päälle yhteensä reilu tunti, melkein puolitoista työmatkaa. Ymmärrätte varmaan, että työpäivän jälkeen ei ole huvittanut tietokonetta avata.

Ihan hauskaa on silti ollut töissä. Työkulttuuri on aika erilainen kuin mitä on Suomessa tottunut. Vaikka porukka on onneksi suhteellisen rentoa, helposti lähestyttävää ja avuliasta, tuntuu siltä, että jokainen puuhailee omia hommiaan, eikä työyhteisön yhtenäisen hengen kohottamiseen juuri panosteta. Jokainen pitää kahvitauon omia aikojaan oman pöytänsä ääressä, moni syö jopa lounaansakin työpöytänsä ääressä. Minä olen vienyt joka päivä omat eväät lounaaksi, ja olen syönyt pienessä intialaisten naisten porukassa työpaikan kanttiinissa. Pääsee ainakin näkemään ja maistamaan autenttista intialaista ruokaa, sillä heillä on tapana jakaa kaikki tuomansa ruoka keskenään. Minun lautaselleni eivät kyllä ole vielä uskaltaneet tulla kauheasti ronkkimaan, mikä on ihan hyvä.

Edeltäjäni jätti kaiken lievästi sanottuna sekaisin, joten ensimmäinen viikko on kulunut kooten palapeliä, josta puuttuu melkein puolet paloista, eikä ole edes oikein tiedossa minkälainen kuva palapelistä pitäisi syntyä. HR-osasto on ollut kovin kiireinen palkkauudistuksen kanssa, joten perehdytysprosessini on vielä pahasti kesken. Toivottavasti ensi viikolla pomo ehtii vähän istua kanssani etsimään niitä puuttuvia paloja, niin pääsen niin sanotusti paremmin ajan tasalle.

Elämä pääsee aina välillä yllättämään.

5 vastausta to “Työmyyrä ilmoittautuu”

 1. åiti Says:

  työniloa toivoopi äiti!!!

 2. SIRU Says:

  Tervetuloa veronmaksajien joukkoon.Vai miten siellä onkaan se veronmaksu?Onhan ne päivät pitkät näemmä,joskus teen itse 14tunnin päivän,saan kyllä sitten siitähyvästä vapaan.Onkin vähän erilainen työaika minulla muutoinkin.Mutta oikein paljon onnea Mirka!!!!!!

 3. reppuli Says:

  Veroa on peräti yksi prosentti… 🙂

 4. santtu Says:

  Onnea työn saannin johdosta Miikuli. Hienoa!!!

 5. Kati Says:

  Onnea työpaikan johdosta! Varmasti mielenkiintoista. Tee vaan suomalaisia eväitä, niin saat ihan yksin nautiskella 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: