Juhannuspostaus

Näyttää siltä, että tätä juhannusta voidaan juhlia suht kirkkaassa säässä. Melkein pari viikkoa ilmassa on pöllynnyt sankka hiekkamyrsky, joka on pimentänyt taivaan ja viilentänyt ilmat (mikä sinänsä ei ole mikään huono juttu). Tämä aamu valkeni hieman kirkkaampana. Varmaan se lämpötilakin tästä heti nousee…

Tänään juhlitaan porukalla perisuomalaista keskikesän juhlaa. Makkarat valitettavasti päätyivät makaamaan ylimääräiseksi vuorokaudeksi Istanbulin kentälle… Minä nukuin viime yönä kaksitoista tuntia, josko nyt jaksaisi valvoa ”yöttömän yön”?

Paikalliset osaavat näköjään juhannuksen juhlimisen niksit. Paljon rähinää ja ääntä. Työpaikan security varoitti mellakoista tällä meidän asuinalueella ja siksipä tiesin ajaa kotiin toista kautta. Jonoja oli silti päässyt kertymään, mutta onneksi en jäänyt pahimpiin ruuhkiin.

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, täällä sattuu aina silloin tällöin rähinöitä, mutta ne rajautuvat aina erittäin pienelle alueelle ja samaan aikaan muu maa jatkaa normaalieloaan. Poliisi on lisäksi tehokas hillitsemään pahimman riehunnan. Täällä on muutama ”aktiivinen” shiiakylä, jotka purkavat turhautumistaan riehumalla.

Heidän ongelmansa ovat todellisia, mutta en ole ihan varma onko valittu keino oikea korjaamaan epäkohtia. Ja toisaalta olen sitä mieltä, että todennäköisesti heidän pitäisi katsoa myös vähän omaa napaa, vastuu omasta elämästä on jokaisella loppujen lopuksi itsellä. Taitaa täällä olla välillä vähän sellainen asenne, että rikkaan maan pitäisi antaa asukkailleen kaikki kuin manulle illallinen, ilman että itse tarvitsee yrittää.

Silti, kouluttautumisesta ja yrittämisestä huolimatta eteen päin pääsy voi olla hankalaakin, kun ovista ja ikkunoista tunkee halpaa ja osaavaa työvoimaa kaukoidästä. Paikalliset ovat onnistuneet saamaan itselleen monella työpaikalla negatiivisen maineen, ja monet työnantajat palkkaavat mieluummin expatin kuin paikallisen.

Meidän juhannusjuhla tulee sujumaan joka tapauksessa todennäköisesti rauhallisesti ilman rähinöitä. Odotan jo nyt, että tapaan illalla kaikki kaverit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: