Adoptio on luultua helpompaa

Ainakin kissojen mielestä.

Meidät on nyt sitten adoptoinut laiha, likainen, raskaana oleva pikimusta kissa. Se on parkkeerannut itsensä meidän talon nurkille, siinä se kököttää päivän kuumimman ajan. Ajattelin ensin pysyä kovana, periaattella että meillä ei mitään kissaa hyysätä, muuten niistä ei pääse ikinä eroon. Mutta muru sai mun sydämen pehmitettyä vetoamalla mielettömään kuumuuteen ulkona, joten hellyin viemään sille kupissa vettä.  Ruokkimaan en kumminkaan sitä ala.

Kissa näyttää hyvin samanlaiselta kuin se pieni rääpäle, jonka kerran näin kotikadulla pää jumiutuneena tyhjään tonnikalapurkkiin. Tosin, samanlaisia rääpäleitä kaikki villikissat ovat, joten tuo saattaa olla joku muukin musta katti.

Tänään on ollut todella tukala päivä. Todella kosteaa, mikä sai kuumuuden tuntumaan järkyttävältä. Eilen kävin auringonlaskun aikaan erittäin lyhyellä kävelylenkillä, tänään en uskaltanut edes yrittää.

5 vastausta to “Adoptio on luultua helpompaa”

 1. sea Says:

  Voih, mä olisin varmaan niin pehmo, että ruokkisin sitä, ottaisin sisälle, veisin lääkäriin ja ottaisin omaksi. 😀

 2. reppuli Says:

  Minä olen allerginen kissoille, joten emme voi ottaa kissaa meille, vaikka haluaisimmekin. Sitäpaitsi, Bahrainissa on villikissoja ihan hirveästi (tässäkin compoundissa useampi), eikä yhden pelastaminen tilannetta juuri muuttaisi.

  Muuten kissat käsittääkseni pärjäävät suht hyvin, mutta tietty tämä kesän kuuma aika on niille rankkaa. Bahrainin kaikki roskikset ovat kannettomia, joten kissat (ja epäilemättä myös rotat ja muut kivat) saavat ravintoa yllin kyllin niistä. Tämäkin kissa on todennäköisesti tähän asti majaillut compoundin roskiksen liepeillä ja saanut ruokaa myös porttivahdeilta, mutta näin kesäkuumalla on hakeutunut varjoon ja parempaan suojaan.

  Hieman kyllä hirvittää se, jos kissa raahaa pentunsa jossain vaiheessa myös meidän talon nurkalle. Yhden kissan adoptoimana ei ole niin hirveä olla, mutta entä jos niitä on lauma!?!

 3. sea Says:

  Minäkin olen oikeastaan allerginen kissoille, mutta en onneksi pahasti. Nykyiseen kissaan olen kahdessa vuodessa siedättänyt itse. Mä vaan olen ihan pehmo kissojen suhteen. 😀 Toisaalta ihan oikein ja ymmärrettäväksi toimit, et voi millään pelastaa kaikkia. Toisaalta yksi on enemmän kun ei yhtään. 😉

 4. reppuli Says:

  Itse asiassa minua ahdistaa tämä kissapaljous täällä, ja kissojen ahdinko. Kissoja on vilisemällä, tienvierustojen roskalaatikoissa on jokaisessa jonkunmoinen kissapopulaatio. Likaisia ovat, laihoja, ja täysvillejä.

  Minua harmittaa ihmiset, jotka tietävät asuvansa maassa vain vuoden, kaksi, ja jotka ottavat lemmikin. Ja sitten lähtiessään hylkäävät. Paikallinen eläinsuojeluyhdistys pursuaa eläimiä, varsinkin kissoja, eikä usein pysty ottamaan uusia vastaan.

 5. sea Says:

  En ihmettele. Minuakin ahdistaa tieto siitä, että joissain maissa lemmikkejä hylätään ihan surutta pitkin poikin ja jotkut joutuvat elämään kadulla koko elämänsä. Toisaalta, ei koko maailmaa voi pelastaa, mutta jotain pientä kuitenkin. Oman kissan olen ottanut eläinsuojeluyhdistykseltä ja jos/kun toisen otan samasta paikasta. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: