Ja sitten vielä se ramadan

Lääh! Kuuma!

Kävely ostoskeskuksen parkkipaikalta sisään shoppailemaan, muutama kymmenen metriä, ja olen jo melkein valmis kääntymään ja palaamaan kotiin. Kuumuus vie voimat. Heijastus näyteikkunasta näyttää läkähtyneen näköisen olemukseni. Punaiset posket ja hiukset hieman pörröllä. Janottaa. Hiki virtaa. Ahdistaa.

Viime aikoina on tuntunut siltä, että meni ostoksille sitten mihin vuorokaudenaikaan tai minä viikonpäivänä tahansa, aina riittää porukkaa. Tänään onneksi oli suht rauhallista. Saa nähdä miten naapuriin valmistuva, kuun eka päivä ovensa osittain avaava City Center Mall tyhjentää Seef Mallin. Osa seefin kaupoista ainakin siirtyy sinne. Tänään aivan hölmistyin, kun Debenhamns oli puolityhjä: Koko liikkeen takaosa oli autio, tyhjät seinät ja lattia. Tyhjyys selittyi sitten muutolla. Lopputavaroita myytiin reilulla alennuksella.

Huomenna alkaa sitten taas arki (lue: työt). Parhaillaan uunissa paistuu huominen lounas ja jääkaapissa on jo rasiassa naposteluporkkanoita välipalaksi. Aion ottaa mukaan pienen kylmälaukun, jossa eväät pysyvät viileinä, vaikka työmatka vähän venyisikin.

Koulut alkavat kuun ensimmäinen päivä, eli maanantaina, ja samaan aikaan myös Ramadan. Tiedossa kaaospäivä, siis. Inhottavaa yrittää sinnitellä juomatta julkisesti tänä kuumana aikana. Automatkoillakin vettä on tullut juotua nyt ahkerasti, ensi viikolla (ja kolme viikkoa sen jälkeen) ei sitten enää oikein voi. Ensi vuonna Ramadan on  elokuussa, kaikkein kuumimpana kuukautena (mentaalinen muistilappu: hoida itsesi lomalle, pois Bahrainista, ensi vuoden elokuussa!)!

Tänään compoundiimme kerääntyi aika iso suomalaisjoukko pitkästä aikaa, vähän niin kuin ex tempore. Siellä jo kovasti suunnitetiin suomalaisten vastahyökkäystä ramadanin ajan tylsyyteen (kun ei päivisin pääse mihinkään kahvittelemaan tai syömään ja kaikki alkoholianniskelu on ehdottomasti kielletty). Kuten moni muu, muru kävi olut- ja viinivarastoa vähän täydentämässä pari päivää sitten. Viime vuonnakin ostettiin kaksi isoa laatikkoa olutta, ihan vaan varmuuden vuoksi. Ramadanin jälkeen oluista oli jäljellä ainakin puolet. Eli suurta hätää ei missään vaiheessa ollut…

Toivottavasti töissä on edes jossain Ramadan-free zone, niin saa lounaan ja välipalat syötyä!

4 vastausta to “Ja sitten vielä se ramadan”

 1. Kati Says:

  Tsemppiä töihin ja Ramadanin ”sietämiseen”! Täällä eräs kuusi-vuotias kiittelee lahjasta. Terkkuja!

 2. Maurelita Says:

  Yksi työkaveri suoritti juuri viimevuoden rästipäiviään kiiruusti pois alta, ja oli vähän noloa juoda sen läsnäollessa. Sitä heikotti ja haukotutti kun oli vielä Marokon lomallaan laihtunut helteen takia jo 5kg… huh huh.

 3. reppuli Says:

  On itse asiassa aika yllättävää, miten tylsää ja elämää hankaloittavaa oikeasti on se, kun kahvilat ja ravintolat ovat kiinni päivisin. Ei paljon huvita lähteä minnekään keskellä päivää, kun mistään ei saa lounasta, ei edes virkistävää (ja tässä helteessä ah niin tarpeellista) juomaa. Ja omia eväitäkään ei voi missään syödä.

  Käytännössä ramadanin aikana ”ulkona” liikkuminen vähenee huomattavasti, kun kaiken lisäksi iftarin (paaston katkaiseva päivän ensimmäinen ruokailuhetki) jälkeen kaikki, ja tarkoitan kirjaimellisesti ihan kaikki, rynnistävät kauppakeskuksiin, elokuvateattereihin, puistoihin ja ravintoloihin, ja paikat pursuavat ihmisiä, ruuhkaa ja ahdistavaa meteliä.

  Niin että vaikka kuriositeettina mainitsin tuon alkoholin, anniskelun puuttuminen on oikeasti aika pieni paha siihen verrattuna, että koko maa menee kuukaudeksi muuten vaan sekaisin…

 4. reppuli Says:

  Kati, terveisiä vaan isolle pikkumiehelle! Ja toki vanhemmille kans!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: