Tuntuu kuin…

…paahteen kuumin kärki olisi taittunut. Mittarin lukema ei kohoa enää joka päivä yli 40 asteen. Mikä ei kyllä sinänsä helpota tilannetta yhtään, sillä tilalle on tullut mieletön kosteus, joka on melkein tukalampaa kuin paahde. Tässä männä päivänä melkein pökerryin kun piti aamun kuumassa kosteudessa kävellä muutama askel parkkipaikalta sisälle ja takaisin. Toipumiseen meni puoli tuntia ja iso pullollinen vettä. Tuli kyllä todella huono olo, vaikka matkat eivät todellakaan olleet pitkiä, parisataa metriä.

Ramadan on nyt sitten alkanut. Työpaikan kanttiinissa on lounasaikaan kova säpinä,  kun porukka ei voi enää vedellä lounasta työpisteensä ääressä, vaan kaikki tulevat kanttiiniin. Mulla on sikäli hyvä tilanne, että työpöytäni on HR:n perimmäisessä nurkassa, ja siellä voi rauhassa sermin takana salaa ottaa huikan vettä tai haukata omenasta. Ja toimiston yhteydessä on arkistohuone, jossa voi myös käydä juomassa, jos oikein alkaa janottaa ja toimistossa ramppaa ihmisiä. (Työkaveri nimesi huoneen eilen niistämishuoneeksi, on flunssassa ja kävi raukka siellä niistämässä, kun se muuten olisi kuulemma ollut niin noloa.)

Muslimeilla on ramadanin ajan lyhennetty työpäivä, meillä muilla ei toki tietenkään. Koululaisiaan kuskaavat ystäväni kertovat, että koulujen alkamis- ja päättymisaikaan teillä on mieletön ruuhka, sillä muslimien työpäivien alkamis- ja päättymisajat osuvat täsmälleen koulujen kanssa samaan aikaan. Ja kun päälle lisätään kaikilla pääväylillä samaan aikaan käynnissä olevat tietyöt, on homma bueno. Tänään lehdessä luki, että avaavat huomenna jälleen uuden ison flyover-projektin yhdelle pääväylistä. Ei niitä olisi mitenkään voinut porrastaa, että edes yksi pääväylä toimisi esteettä?

5 vastausta to “Tuntuu kuin…”

 1. SIRU Says:

  Salaa juovat!!!!!

 2. SIRU Says:

  Täällä tänään syötiin ja juotiin konfirmaatiojuhlan jälkeen.

 3. girlittan Says:

  Moi! Terveisiä Pohjolasta, ”lukaisin” blogisi läpi ahmimalla kun olin etsimässä tietoa sillä suunnalla asumisesta. Hyvin olen tietoa löytänytkin, nyt kiinnostaa erityisesti kuulla työssäkäymisestä siellä 😉 Mukavaa ja vilpoisempaa syksyn jatkoa sinne!

 4. reppuli Says:

  Girlittan, suunnitteletko Lahi-Itaan muuttoa? Tervetuloa!

  Valitettavasti toiveet vilpoisesta eivat toteudu viela pariin kuukauteen. Lampotila kylla laskee jatkuvasti, mutta kun kosteusprosentti nousee, olo ei kauheasti helpotu… Marraskuu on kylla jo loistava, ehka paras kuukausi taalla.

 5. girlittan Says:

  Kiitos, reppuli =) Muutto siihen suuntaan on mielen päällä, saa nähdä milloin saadaan aikaiseksi tositoimet. Aikataulutus tuntuu hankalalta, kouluja kun joudutaan miettimään.

  Täällä on turhankin viileää, tällä hetkellä 8,7 astetta, ja kuluneen kesän jälkeen tuntuu että vanhat luut kaipais kyllä lämpimään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: