Talvitakin metsästystä

Lämppärit on kaivettu esiin pari päivää sitten: Bahrainin talvi on meidän huushollissa virallisesti alkanut. Ilmastointia ei ole tarvittu enää moneen päivään, sen sijaan ollaan avattu terassin ovi, ja päästetty ulkoilma sisään.

Tänään kävin jouluostoksilla ja ostoskeskuksesta ulos astellessani alkoi naurattaa, kun jouduin riisumaan takin. T-paidalla tarkeni kyllä ulkona, mutta ei ilmastoidussa sisätilassa! Nurinkurista!

Olen yrittänyt etsiä itselleni uutta talvitakkia Suomen-reissua varten, mutta laihoin tuloksin. Täällä on kyllä kaupoissa jonkinlaisia talvitakkeja myytävänä, mutta kaikki ovat saman mallisia, 3/4-pituisia ohuita villakangastakkeja, ja se ei oikein tälläiselle lyhyelle lättänälle ole kovin edustava malli. Sitäpaitsi pelkään, että ovat myös liian ohuita ja tuulenpäästäviä. Pitää jatkaa etsimistä. Debenhamnsilla oli yksi lyhyt musta villakangastakki, ehkä ostan sen, jos en mitään muuta löydä.

Hirvittävän hintaisia vaan ovat. Takki on kuitenkin pakko ostaa, enkä uskalla jättää Suomeen, jos siellä onkin vaikka kammottavat pakkaset heti tullessa. (Pitää myös huomioida, että kylmänsietokykyni on todennäköisesti alentunut näiden reilun kolmen auringonpaahteisen vuoden aikana).

Talvikengätkin tarvitsen, siinäkin on sama juttu. Mallivalikoima ei ole mikään valtaisa, sillä suurin osa liikkeistä myy enimmäkseen tappokorkeita korkkareita ja sandaaleita…

Vähän on haastavaa tämä talveen varustautuminen, vaikka itse asiassa paikalliset pukeutuvat tähän vuodenaikaan täällä erittäin lämpimästi. Vastakkain saattaa kävellä t-paitaan, shortseihin ja lipokkaisiin pukeutunut vastasaapunut länkkäri (pitempään maassa asuneet ovat yleensä alkaneet pukeutumaan lämpimämmin) ja toppatakkiin tai fleeceen kääriytynyt villapipoinen inkkari/bahraini. Näyttää kuulkaa hassulta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: