Pettynyt

Olin tosi iloinen, kun puolisen vuotta sitten ilmoitettiin, että laki, jolla kielletään ihmisten kuljettaminen avolavarekoilla, tulee voimaan vuodenvaihteessa. Minusta on niin ihmisarvoa alentavaa kökötyttää ihmisiä autonlavalla tuulessa ja tuiskussa, auringonpaahteessa ja kylmillä viimoilla. Ja kaiken lisäksi vaarallista, pelkästään se, että istutaan ilman turvavöitä suojattomassa paikassa ja lisäksi vielä se, että kuskit ajavat yleensä kuin mielipuolet.

Nyt olen tooooosi pettynyt, vaikka olisihan minun pitänyt tämä arvata: Kuulin viime viikolla, että lain voimaantuloa on lykätty toukokuuhun, jotta työnantajilla on aikaa valmistautua lain täytäntöönpanoon. Niinkuin ei puoli vuotta riittäisi! Tietenkään kukaan ei koskaan tee mitään ajallaan, koska aina voidaan luottaa siihen, että lakia lykätään kumminkin. Niin tässä kuin monessa muussakin asiassa!

Joskus aikaisemmin, olisikohan pari vuotta sitten, kun lakia puitiin enemmän lehtien palstoilla, työnantajíen edustajat keksivät mitä ihmeellisempiä tekosyitä siihen, miksi eivät voi järjestää bussikuljetuksia (paras oli tämä: työntekijät vilustuvat kun matkaavat ilmastoiduissa busseissa oltuaan koko päivän auringossa, itse kumminkin matkustavat ilmastoiduissa luksusautoissa…). Silloin laki lakaistiin maton alle, mutta nyt tosissaan luulin, että päätös pitää. Katsotaan vaan, niin toukokuunkin jälkeen ihmisiä voi kuljettaa kuin eläimiä…

3 vastausta to “Pettynyt”

 1. åiti Says:

  Mo
  Kyllä kieltämättä tuntui kamalalta ku näki niitä kuljetuksia siellä.Ovat sellaisia raskaan työn raatajia jotka tekee pitkää päivää huonolla arvostuksella ja palkalla.

 2. Kirsi Says:

  Dubaissa oli sama ongelma muutama vuosi sitten. Kun laki bussikuljetuksista tuli voimaan, kukaan ei uskonut sen toteutuvan. Mutta niin ne avolava-autot vaan havisivat liikenteesta ja kaikki firmat siirtyivat bussikuljetuksiin. Eli tsemppia, kylla se varmasti viela taallakin onnistuu..

 3. Sari Says:

  Itse asiassa se ”laki” on ollut jo olemassa jo yli 10 vuotta (muistaakseni se on ollut voimassa koko minun taalla olo ajan eli 16v.!) mutta sita (kuten monia muitakaan lakeja) ei vain ole kaytannossa noudatettu… Toivotaan etta viime viikkoinen kolari jossa 33 tyomiesta loukkaantui vahvistaisi lain noudattamisen ja lopullisen toimeenpanemisen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: