Passi plakkarissa

No niin, vihdoin kotiapulaisselkkaus on ohi. Kävin tänään hakemassa passin vihdoin pois edelliseltä sponsorilta. Ihan tarpeeksi koko prosessia viivyteltiinkin. Osa viivytyksestä johtui ihan vaan Bahrainin byrokratiasta, osa sponsoreista, jotka takkusivat joka vaihetta riittämiin. Kotiapulaisemme oli ihan paniikissa, ymmärrettävästä syystä. Minä tiesin kyllä, että kyllä se passi sieltä joskus vielä saadaan, tekevät sen vain mahdollisimman hankalaksi ja hyödyntävät ilmaista työpanosta (eivät lopussa enää maksaneet palkkaakaan). Toki kotiapulaisessa itsessäänkin oli syytä, oli onnistunut suututtamaan sponsorinsa oikein kunnolla, takunnut raha-asioiden kanssa ja kai ollut vähän hankala.

Enivei (meikäläisen mielisanonta nykyään, lipsahtaa suusta tämän tästä) nyt säätäminen on ohi. (Etten vaan sano liian aikaisin, vielä piti viedä passi leimattavaksi, jotta saadaan kirjoihin ja kansiin uusi viisumi ja työlupa).

Muuten, tänään kun kävin hakemassa passin, oltiin varta vasten sovittu sponsorin kanssa aika, jolloin voin mennä sen heiltä kotoa hakemaan. Marssin paikalle, sponsori luikki oven takana ja hänen kuskinsa antoi passin ovenraosta minulle. Minulla oli suussa valmiita sanoja, joita olisin halunnut hänelle sanoa, kun kerran ekaa kertaa oltaisiin naamakkain. Mutta en päässyt sanomaan niistä yhtään! Riitaa en tietenkään olisi haastanut enkä haukkunut, olisin vain tarkentanut paria juttua. Vähän suututti piileskely, kun passin saamista viivytettiin vielä sillä syyllä, että sponsori oli Saudeissa, eikä pysty minua tapaamaan. Taisi itsekin tajuta, että oma käyttäytyminen ei ihan kestä päivänvaloa…

Oltaisiin varmasti murun kanssa mekin säikähdetty ja ruvettu empimään koko sponsorointijuttua, kun kotiapulaisesta kuului niin paljon moitteita. Mutta hän on kuitenkin tehnyt meille jo osa-aikatöitä useamman vuoden, eikä meillä ole koskaan ollut mitään hankaluuksia, päinvastoin. Varmuuden vuoksi vielä juttelin hänen kanssaan ja kehoitin häntä olemaan raha-asioissa erittäin varovainen. Ja aion käydä hänen kanssaan vielä keskustelua työtehtävistä ja velvollisuuksista. Ja otan kuittauksen palkoista sun muista kirjallisena. Ihan molempien edun vuoksi, vaikka tosiaan nyt ei mitään ongelmia olekaan. Mutta ehkä joskus on.

Ääääh. Vihaan koko sponsorointisysteemiä!

Yksi vastaus to “Passi plakkarissa”

  1. Kati Says:

    Hyvä, että passi-asia järjestyi. Taisit olla tuiman näköinen, kun toinen luikki piiloon 😉 Täällä palaillaan ihanan lomaviikon jälkeen arkeen. Kiitos vielä kerran! Terkkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: