In memoriam

Voi surku, pihallamme sattui kuolemantapaus. Kuulin päivällä kolahduksen ulkoa, mutta kun mitään tavallisesta poikkeavaa ei näkynyt, unohdin koko asian. Kunnes sitten illalla keittiön portailta löytyi heikossa kunnossa oleva turkinkyyhkynen. Raukka räpisteli murua pakoon autokatokseen parkkeeratun auton alle. Kotiapulaisemme otti sen käteen ja juotti sille vähän vettä. Vaivalloisesti se aukoi nokkaansa ja yritti hengittää, mutta muutaman minuutin päästä pää alkoi roikkua: se oli kuollut.

En tiedä onko kolahduksella ja linnulla mitään tekemistä keskenään, mutta kolahdus kuulosti juuri siltä kuin lintu olisi lentänyt ikkunaan. Ulos kurkatessani  yritinkin etsiä tuupertunutta lintua, mutta en nähnyt mitään.

Tämä ei ollut ensimmäinen kuollut lintu lähiaikoina, tässä eräänä päivänä muru tuli kotiin ja kertoi, että parkkipaikalla on heikossa kunnossa oleva lintu. Seuraavana päivänä näin sen auton vieressä kuolleena. Se oli pikkulintu, semmoinen varpusen näköinen.

En tiedä mikä näitä lintuja tappaa. Pihan kissat, sairaudet vai joku muu?

P.S. Luontokappaleisiin on törmätty vähän toisenlaisiinkin. Kotiapulaisemme meinasi astua käärmeen päälle talonvierustalla. Yyyyyyhhh… Nyt joka kerta kun parkkipaikan viereisessä pusikossa kahahtaa, kavahdan. Tai jos terassin katoksessa rapsahtaa, meikäläinen vilahtaa sisälle! Rottia ei sentään ole näkynyt!

3 vastausta to “In memoriam”

 1. Kirsi Says:

  Voi surku niita lintuja.. Ja apua! Kaarmeita? En ole yhtakaan nahnyt viela Dubaissa tai taalla Bahrainissa. Enka haluakkaan. Pelkaan ja inhoan kaarmeita varmaan enemman kuin mitaan muuta liikkkuvaa oliota maailmassa..

 2. reppuli Says:

  Käärmeitä ei varmaan näekään kun ihan vahingossa, menevät varmaan karkuun ja piiloon. Minä näin kerran yhden paistattelemassa päivää auringossa parkkipaikan viereisessä pusikossa. Se osoittautui pienen tutkimisen jälkeen hiekkakäärmeeksi. Sormenpaksuinen, hiekanvärinen pieni luikura.

  Joten joo, kyllä niitä käärmeitä täällä on, mutta harvoin niihin törmää. Me varmaan normaalia useammin tuon ison, vihreän puutarhan vuoksi.

  Muutama vuosi sitten compoundissa tavattiin pariinkin otteeseen pieniä vaaleita skorpioneja. Ei onneksi kovin myrkyllisiä. Enkä minä ole nähnyt niitä koskaan. Entiset naapurit saivat pyydystettyä yhden purkkiin sen jälkeen, kun se oli pistänyt kotiapulaista käteen. Oli kuulemma selvinnyt ilman lääkärireissua…

 3. Sari Says:

  Lohdutukseksi tiedoksi etta Bahrainissa ei ole myrkkykaarmeita! Kaikki kaarmeet ovat jonkin sortin vaarattomia hiekkakaarmeita, nain olen ainakin joskus vuosia sitten lukenut jostain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: