Ostoskeskukset valtaavat koko maan

Pieni mies nukkuu.

Eilen kävimme ystävän kanssa pitkästä aikaa Seef mallissa. Siellä oli näköjään meininki hiljentynyt, vaikka eipä siellä arkiaamuna muutenkaan koskaan mitään väenryntäystä ole ollut. Nyt oli tosi hiljaista. Uusi City Centre Mall vetää väkeä.

Lehdessä oli just eilen juttu siitä, miten joku sosiologi harmitteli, että ostoskeskukset tappavat paikallisen pikkukauppakulttuurin. Eipä ole pitkään aikaan tullut käytyä esimerkiksi souqissa. Suurin syy siihen on kyllä ollut raskaus ja vauva, toinen ehkä se, että ei vaan ole ollut asiaa erikoisliikkeisiin tai kangaskauppoihin. Tosi sääli jos pikkukaupat vähenevät. Taisivat runnoa läpi senkin päätöksen, että tuhoavat ison osan Muharraqin ikivanhaa, joskin erittäin rähjäistä souqia ja rakentavat paikalle -ylläri ylläri- ostoskeskuksen!

Taitaa olla aika yleismaailmallista tämä, täällä jotenkin vielä kärjistetymmin, kun mennä posotetaan isoveli Dubain jäljissä eikä arvosteta mitään vanhaa. Vanhat hautakummutkin voisi tuhota, jätetään vain yksi malliksi, tuumasi eräskin MP…

Eipä sillä, on omassakin kulutuskäyttäytymisessä parantamisen varaa. Niin sitä tulee vaan mentyä aina niihin malleihin, koskakohan olen viimeksi käynyt missään pikkukaupassa ruokakauppoja lukuun ottamatta?

Hauska juttu muuten eilen siellä Seefissä. Käytiin lounaalla kiinalais/thaimaalais/japanilaisessa ravintolassa. Olimme paikan ainoat asiakkaat ja miestarjoilija tarjoutui pitelemään pikkumurua sillä aikaa kun söimme, kun pikkumies sattui juuri heräämään, kun alkupalat tulivat pöytään. Siellä se ipana sitten silmät suurena ihmetteli maailmanmenoa vieraan miehen sylissä, kiertelivät lounaan aikana mm. ravintolan keittiössä ja viereisen ravintolan sisäänheittäjän luona. Tarjoilija oli ihan innoissaan ja me tyytyväisiä kun saimme syödä rauhassa (murukin oli siinä vaiheessa liittynyt seuraan). Hassua oli, kun aterian jälkeen hain pikkumiehen taas syliini, miten muksu tuoksui erittäin voimakkaasti miehen parfyymiltä. Oli tainnut tarjoilija aamulla suihkautella tuoksua kerran jos toisenkin, paikalliseen tapaan…!

Yksi vastaus to “Ostoskeskukset valtaavat koko maan”

  1. Siru Says:

    Taitaa olla sydäntenmurskaaja tämä pikkumies!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: