Idiootti

Seisoin toissapäivänä kassajonossa lähikaupassa ja häpesin. En omasta puolestani, vaan edelläni asioivan amerikkalaisen käytöksen vuoksi. Nainen oli ostamassa tyttärensä kanssa vuoren ruokaa ja tavaroita ja muutamasta tavarasta puuttui hinta. Myymäläapulainen oli metsästämässä puuttuvia hintoja (tavaroissa ei ollut hintalapputarraa) (ja tietenkin minä osuin juuri sille kassalle, tajusin tilanteen vasta, kun olin nostellut omat tavarani hihnalle), eikä yhdelle tuotteelle millään meinannut löytyä hintaa. Kun kassa vielä varmisti naiselta, että haluaako hän varmasti tuotteen, nainen katsoi häneen kuin idioottiin ja äänsi erittäin selkeästi ja ivallisesti ”tottakai, ellei siinä kestä ikuisuuksia”.

Nainen ei varmaan itse tajunnut, miten idiootilta hän itse vaikutti. Mitäs oli poiminut hyllystä just ne tavarat, joissa ei ole sitä hintatarraa. Omasta päästäkö kassan olisi pitänyt hinnat keksiä?

Nainen oli just tyypillinen ekspattirouva, joka on kotonaan ihan tavallista keskiluokkaa, mutta tänne tultuaan kuvittelee olevansa kovinkin tärkeä ja pomottaa jokaista eteentulevaa. Olen huomannut, että ivalliseen käytökseen syyllistyvät monesti juuri englantia äidinkielenään puhuvat. He jotenkin tuntuvat ajattelevan, että henkilöt, jotka eivät puhu hyvää englantia, ovat jotenkin älyllisesti jälkeenjääneitä. Heille pitää siis puhua korostetun selkeästi, kuin lapselle.

Piti oikein itsekin ruveta miettimään, että en kai ole ruvennut puhumaan kenellekään samaan tyyliin. Toivottavasti en.

3 vastausta to “Idiootti”

 1. Anna Says:

  Näihin samaisiin maailman valtiaisiin törmäsi Meksikossa jatkuvasti. Ilmeisesti pohjoisesta naapurista tulleet kermaperseet ovat niin tottuneet meksikolaisten hoitavan kaiken mukisematta ja hymyillen, että niille voi huutaa, kiroilla ja vaatia, vaikka itse olisi juuri cokiksensa omaan syliinsä kaatanut. Tottahan se on tarjoilijan vika, kun ei ole rättiä sylissä pitämässä juuri kyseisellä hetkellä. Palvelu oli kyllä aina ensiluokkaista ja ystävällistä, kun paikalliset kuulivat jo äänestä ettei tuo vitivalkoinen ylipainoinen naamansa auringossa polttanut olekaan samalta pallonpuoliskolta, saatikka naapurimaasta.

 2. reppuli Says:

  Kotiapulaisemme kertoi juuri ystävästään, joka yritti viikon verran tehdä töitä eräälle maailmanvaltiaalle täällä. Joka päivä piti taiteilla eri lailla taitellut lautasliinat, yhtenä päivänä jälkiruuassa piti olla eläimen muotoinen koriste, toisena päivänä eri eläin, seuraavana joku ihan muu juttu, pöytäliinoja kolmea eri sorttia ja rivi aterimia pöydässä.

  Jotkut alkavat todellakin käyttäytyä kuin kuninkaalliset, jos vain on tilaisuus…

 3. Sari Says:

  Sina et kylla ole moiseen syyllistynyt, siita olen ihan varma! Olet tuollaiseen kaytokseen aivan liian oikeudenmukainen ja kohtelias… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: