Eihän sillä koulutuksella ole niin väliä

Bahrainissa on painettu paniikkinappulaa ja huolella. Tähän mennessä tänä syksynä koulupäivien määrä on jo jäänyt aika vähäiseksi, sillä koulun aloitusta lykättiin. Leikkikouluikäiset eivät ole vielä päässeet aloittamaan ollenkaan, eivätkä ihan hetikohta pääsekään. Tänään on ensimmäinen ramadanin jälkeinen päivä, eli eid, eivätkä koulut aukea eid-loman jälkeen, vaan portaittain pitkin loka-marraskuuta. Syynä on sikainfluenssa: Pelätään laajamittaista epidemiaa.

Voi hyvänen aika sentään. Voidaanko tällaisia päätöksiä tehdä missään muualla kuin täällä?

Muutamat jo auki olleet koulut ehdittiin jo ennen eidiä sulkea viikoksi sen jälkeen, kun kouluista löytyi kustakin yksi influenssaan sairastunut oppilas. Kevääksi on ilmeisesti ennustettu toista epidemia-aaltoa, pidetäänköhän koulut silloinkin suljettuina? Mitäs jos samantien päätettäisiin, että ei avata kouluja ollenkaan!

2 vastausta to “Eihän sillä koulutuksella ole niin väliä”

  1. Satu Says:

    Jaa-a, mielenkiintoista! Toisaalata kun olen sivusta seurannut niin siellä voi kyllä tapahtua sitten IHAN melkeinpä mitä vaan 😀 tulipa vaan mieleen, et maksetaanko opettajille palkkoja koulujen kiinni pitämisen ajalta??? Mitäköhän täällä tuumattais kun jäis yksi lukuvuosi pitämättä/vailinaiseksi…eipä taitaisi onnistua. Maassa maan tavalla?!

  2. Teija Says:

    Heippa naapurista Kuwaitista. Taallakin koulut ovat kiinni alle 5 v.lle. Poikamme koulu alkaa taman hetkisen tiedon mukaan marras-joulukuun vaihteessa… Tosin yksi britti koulu avasi ovensa, koska kuuluvat eri ministerion alaisuuteen kuin muitten koulujen Kindegartenit… Poikamme paasi takaisin viime vuoden nurseryyn, koska se kuuluu tahan ministerion alaisuuteen, jonka ”laitokset” voivat olla auki.
    Opettajat kouluissa ovat siirretty muihin tehtaviin koulussa, joten palkka (kai) juoksee.
    Mukavaa, etta Ramadan ja Eid ovat takanapain ja ilma alkaa viilentya!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: