Vihreä Bahrain

Näinä aikoina on hassua ajella pitkin saarta, kun joka puolella vihertää. Viime kuukauden runsaat sateet ovat saaneet aikaan sen, että kuukausikaupalla uinumassa olleet siemenet ovat alkaneet itää. Lähistön joutomaat jotka tavallisesti ovat tasaisen harmaita ovat nyt täynnä pientä kasvustoa.

Voi kun alkaisi vihertämään myös bahrainilaisten mielissä. Ilahduttavasti ympäri saarta on putkahdellut kierrätysastioita lasille, paperille, muoville ja metallille, eikä oikeastaan kukaan enää voi väittää ettei voi kierrättää, kun ei ole siihen mahdollisuutta. Lähimpään kierrätysastiaan ei ole varmaan missään kovin pitkä matka ainakaan tiheästi asutetuilla alueilla. Ihanasti yhä enenevissä määrin ainakin länsimaalaisten yleisesti käyttämissä kaupoissa näkee ihmisten kantavan omia ostoskasseja, mikä on todellinen ekoteko täällä jossa pienetkin ostokset pakataan valtavaan vuoreen muovipusseja. (rannoilla ja joutomailla kuljeskelu on täällä aika surullista, sillä rantavedet lilluvat täynnä likaisia, rikkinäisiä muovipusseja)

Mutta siis ainakin tämän hetken Bahrain on aika vihreä.

5 vastausta to “Vihreä Bahrain”

 1. åiti Says:

  Hienoa,minä jnhoan muovikassien yletöntä käyttöä.Laukussani on aina kangaskassi varalta.

 2. siru Says:

  Kangaskassien voitonmarssi!

 3. reppuli Says:

  Uskolliset lukijani 🙂

 4. santtu Says:

  Kangaskassi myös aina mukana.

 5. Heli Says:

  Hei pitkasta aikaa!

  Oli pakko laittaa kommentti.

  Awalissa oli muutama vuosi sitten kierratys-astiat paperille, lasille ja muoville. Intona minakin lajittelemaan. Sattui kerran se jate-auto samaan aikaan paikalle ja sinne kaikki lajittelut sikinsokin samaan lavaan. Mun kierratyksella oli lyhyt ura.

  Toivottavasti ovat menneet harppauksen siita eteenpain. Tarvetta ois, olet nappiin siina muovipusseja joka paikassa ilmiossa: niita on rannoilla, puistoissa, kadunvarsilla jne.

  Peukut pystyyn vihreammalle Bahrainille. Jo riittaisi vaihteeksi Business-frienldy Bahrain ja tilalle saisi tulle EKO-friendly.

  Hyvaa jatkoa teille,

  Heli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: