Mennää pylpyyn…

Viime päivät ovat olleet täynnä puuhaa ja hauskanpitoa. Avattiin rantakausi vierailulla Sailing Clubille, joka ei puitteiltaan ole mitään luksusta, mutta josta saa vuokrattua puoli-ilmaiseksi grillin, jonne saa viedä omat ruuat ja juomat ja jossa on kiva ranta lapsille. Siellä vierähtikin pitkälle iltaan, vielä puoli yhdeksältä oli osa porukasta uimassa. Ja pikkumurukin olisi tietysti halunnut vielä mennä, vaikka olikin jo ihan poikki ja haeskeli kenkiään merkiksi, että nyt lähdetään, jooko.

Eilen käytiin ystävän pojan synttäribileissä. Tupa oli täynnä iloisia lapsia. Pikkumuru juoksi ensin onnellisena päälläistuttavan leikkitraktorin perässä ja uskaltautui sitten myös itse ajelemaan. Myös keinu ja liukumäki testattiin, välillä käytiin ahmimassa popcorneja, mehua ja keksejä.

Pikkumuru on oppinut liudan uusia sanoja. Eilen kekattiin sana ”mennään”, joka lausutaan erittäin painokkaasti ”mennnnäääää”. Illalla uusi sana pääsi heti hyvään käyttöön: ”mennnnäää pylpyy”, eli mennään kylpyyn. Jotain tarkoittaa varmaan myös ”pikka”, mutta en vielä keksi mitä se on. Ainakin sitä hoetaan ahkerasti. Hauska kuunnella, kun joka päivä tulee jotain uutta. Pikkumurukin tuntuu olevan uuden oppimisesta innoissaan.

Nyt on in kaikenlainen näprääminen (kerroinko jo?, en muista), puujunaradan palasien yhteensovittaminen on tosi pop, samoin puuhelmien pujottaminen paksuun naruun. Palapelitkin ovat tehneet uuden tulemisen. Kirjat ovat vähän jääneet unholaan, nyt on liian kiire leikkiä, ei malta pysähtyä. Illallakin väsymys voittaa ja usein pikkumies kipuaa sänkyyn kesken iltasadun luvun, kietaisee pupun kainaloon ja pistää pään tyynyyn.

Me lähdetään tänä iltana murun kanssa leffaan. Siitä on ikuisuus, kun olin viimeksi leffassa! Mennään katsomaan Prince of Persia. ”Mennnnnääää lefffaaa”!

3 vastausta to “Mennää pylpyyn…”

  1. siru Says:

    Kiva kuulla että lapsi oppii painokkaasti äidinkieltä.Kesällä myös kun oppi sanan rekka jota innokkaasti toisteli,piti selvästi rekka-sanasta.Huom huom .ettekö te nyt huomaa että sanoin uuden sanan,tuumasi pikkumuru. p.s.on syksyinen sää

  2. reppuli Says:

    Tänään oppi sanan ”suu” ja oli selvästi ylpeä oppimastaan. Vähän ujostuttikin, kun pyydettiin isälle kertomaan. Nyt on menossa papukaijavaihe, kaikkea kuultua matkitaan.

  3. reppuli Says:

    ”Pikka”-sana on saatu suomennettua, se tarkoittaa poikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: