Taas kerran liikenteestä..

GDN on taas viime päivinä vilissyt uutisia auto-onnettomuuksista. Mielenkiintoisesti tuhoisasti päättyvät onnettomuudet sattuvat useimmiten bahrainilaisille. Peltikolareita sattuu täällä varmaan vähän kaikille, mekin ollaan oltu osallisia jo kahdesti (kummallakin kerralla ilman omaa syytä), mutta kuolonkolareissa kunnostautuvat bahrainit.

Luulisin, että useimmiten syynä on se, että paikalliset ajavat autoa aika mielipuolisen lujaa. Tilannenopeudet eivät todellakaan ole kohdallaan. Ja roikutaan edellä ajavan takapuskurissa kiinni. Mutta kyllä ne muutkin osaa kaahata. Taannoin kun tultiin lentokentältä kotiin taksilla, kysyi muru yhtäkkiä taksikuskilta ”Miten ihmeessä ajat sataakahtakymppiä kahdeksankympin alueella?” (Muru on tällaisissa asioissa tosi tarkka, ja hyvä onkin.) En tiedä mitä olisi pitänyt ajatella, kun kuski vastasi, että ”It’s nothing…” Joo, eihän se haittaa, vaikka rajoituksen ja nopeuden välillä on neljänkympin ero! Onkohan se samaa mieltä, että neljänkympin alueella voi ihan hyvin ajaa kahdeksaakymppiä!?

Pakko on silti tunnustaa, että kaasujalka on täällä itselläkin raskaampi kuin Suomessa. Olen kyllä sitä mieltä, että nopeusrajoitusten mukaan ajaessaan saa vaan vaaratilanteita aikaan, kun porukka alkaa hulluna ohittelemaan ”köröttelijää”. Pientä ylinopeutta on hyvä ajaa, jotta pysyy edes jotenkuten liikenteen virran rytmissä.

3 vastausta to “Taas kerran liikenteestä..”

  1. reppuli Says:

    Tähän pitää vielä lisätä, että liikenteessä kuolee kyllä paljon muitakin kuin bahrainilaisia, mutta useimmiten he ovat jalan tai pyörällä kulkevia siirtotyöläisiä, jotka ovat ylittämässä kolmikaistaista moottoritietä.

  2. siru Says:

    Kevennä kaasujallkaa!!!Mutta joskus sekin voi aiheuttaa kolareita se ”köröttelijä”.Jos täällä ajaa hesas neljääkymppiä varmasti joku ajaa täälläkin ohi.

  3. Sari Says:

    Olet vihdoinkin oppinut maan tavoille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: