Tulevaa odotellessa

Bahrainissa on seurattu tiiviisti Egyptin tapahtumia. Nyt odotellaan sydän syrjällään mitä tapahtuu täällä tänään ja huomenna, luvassa on mielenosoituksia ympäri maata. Ennakkotietojen mukaan oikeastaan ainoat paikat, joissa ei ole miekkareita ovat Riffa, Amwaj-island ja Muharraq.

Sinänsä tässä ei ole mitään uutta, Bahrainissa tapahtuu aina. Shiia-enemmistö kapinoi tämän tästä vallassa olevaa Sunni-vähemmistöä vastaan (näin yksinkertaistetusti ilmaistuna), meidänkin naapurustossa on liekehtinyt autonrengas sun toinenkin ja asfaltti on sulaneiden rinkuloiden täplittämä. Hassua miten tälläiseenkin tottuu niin, että ei pidä sitä mitenkään kummallisena. Ehkä se johtuu siitä, että poliisi on aina valppaana, enkä itse ole törmännyt kahakoihin kuin pari kertaa. Silloinkin olen vain tajunnut, että jonkun matkan päässä tapahtuu, päässyt itse kiertämään alueen, eikä oma olo ole tuntunut millään lailla uhatulta. Ja toisekseen uhma ei kohdistu expatteihin, vaan on maan sisäinen juttu. Todennäköisyys siis siihen, että vaikka joutuisikin sattumalta keskelle kahakkaa itselle jotain sattuisi, on loppujen lopuksi aika pieni.

Nyt tilannetta seurataan tietysti vähän erilaisella asenteella, kun Tunisiassa ja Egyptissä ovat onnistuneet potkaisemaan maan keulakuvan pois palliltaan. Voihan se innostaa vähän ärhäkkäämpään menoon. Menen huomennakin ajoissa töihin, jotta voin lähteä ajoissa. En oikeastaan siksi, että pelkäisin mellakoita, vaan siksi, että Bahrainin liikennejärjestelyt huomioon ottaen mellakat melkein missä tahansa päin Manamaa aiheuttaa todennäköisesti mielettömät liikenneruuhkat, joissa voi joutua istumaan tosi pitkään. Muharraqiin pääsee kyllä kahta reittiä, mutta molempien varrella on sellaisia pullonkauloja jo ihan normipäivänäkin, että en halua riskeerata. Jos joku yhtäkkiä päättää pitää istumalakon keskellä highwaytä (näin voi huomenna käydä), voi olla ilta pitkällä ennen kuin pääsee kaartamaan kotipihaan.

Yleinen fiilis tuntuu olevan, että mielenosoituksista huolimatta tunnelma tulee pysymään rauhallisena. Huhut mielenosoituksista ovat kertoneet, että niistä on suunniteltu rauhanomaisia. Paikoittaisia kahakoita voi olla, mutta tuskin se siitä eskaloituu. Aika isolla osalla kansalaisia on asiat kuitenkin aika ok, ja pääoppositioryhmä on puolueena parlamentissa. Uudistuksia kansalaisten hyväksi tehdään tiheään tahtiin, mikä ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että kyllä niitä epäkohtiakin on. Vähän hermona kuninkaalliset taitavat olla, ovat viime päivinä julistaneet lehdissä mm. lisää ilmaisia asuntoprojekteja, lukukausimaksujen korvaamista yliopisto-opiskelijoille ja viimeisimpänä 1000 dinaaria (n. 2000 euroa) jokaiselle bahrainilaiselle perheelle. Tiedä sitten mistä nämä rahat rykäistään, maan talous taitaa olla aika kuralla.

Nyt mennään koko perhe pienelle pyörälenkille lähimaastoon, kun kerran oon ajoissa kotona.

3 vastausta to “Tulevaa odotellessa”

  1. äitee Says:

    Tsemppiä,tsemppiä!!!Voi kun olisitte täällä.

  2. siru Says:

    Kyllä ”hieman”huolestuttaa.Ovat niin kiihkeitä siellä suunnalla.Rahalla tietysti paikkaillaan tyytymättömyyttä,jota varmaan kansan parissa on.uskontokin vielä jakaa kansaa…shiat ja sunnit.Näkispä teitä.

  3. reppuli Says:

    No, nyt istun kotona ja pihan lapset on ulkona leikkimässä ihan niin kuin aina. Tiet oli ihan tyhjät kun ajoin töistä kotiin, lähdin ajoissa. Huomenna on julkinen vapaa kun on profeetan synttärit, keskiviikkona taas normipäivä töissä ja arki rullaa, luulen ma.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: