Paniikkifiilis kaupassa

Kävin eilen paikallisessa ruokakaupassa, Alosrassa, joka sijaitsee aivan lähellä. Se ja ilmeisesti muutamia muitakin ruokakauppoja oli ollut hetkellisesti suljettuna, ja suurissa ostoskeskuksissa sijaitsevat marketit ovat olleet myös kiinni, ne sijaitsevat lähellä myrskyn silmää. Ihmiset valtasi paniikkimieliala, pelko heräsi, että tuoretta ruokaa ei ehkä kohta enää saa. Kauppa oli ihan tupaten täynnä asiakkaita, ostoskärryjä ei ollut saatavilla, jouduin hakemaan ulkoa parkkipaikalta autojen seasta itselleni yhden. Myyjät tekivät ihan hulluna töitä yrittäen tuoda lisää tavaraa myytäväksi ja palvelutiskeille oli kovat jonot. Nappasin hyllystä melkein viimeisen maidon, leipää ei hyllyssä ollut enää juuri ollenkaan. Kauppa joutui sulkemaan ovensa aikaisin, sillä myytävä tavara loppui kesken.

Minä olin juuri edellisenä päivänä käynyt ruokakaupassa ja tapanani on ostaa lihaa kerralla isot määrät pakkaseen, joten meillä ei ollut hätää. Olin ostoksilla lähinnä naapureille, jotka olivat saapumassa lomalta Suomesta. Ostin sitten meillekin vähän lisää täydennystä. Nyt jääkaappi on niin pullollaan, että varmasti riittää viikoksi, pariksi.

No joo. Tänään kävin ruokakaupassa uudestaan, kun kutsuin ystävät kylään ja tarvitsin paria juttua jota ei kaapissa ollut. Menin toiseen lähikauppaan, Jawadiin, jonka kuulin eilen olleen myös ääriään myöten täynnä paniikissa olevia asiakkaita. Tänään hyllyt olivat täynnä tavaraa, ihan niin kuin normaalistikin, kauppa aika lailla tyhjä asiakkaista sillä oli aikainen aamu. Ihan turhaan panikoivat ihmiset eilen. Vähän naurattaa.

Muru kävi illalla hakemassa naapurit lentokentältä. Matka taittui vartissa, pohjoinen Pearl roundaboutin ohittava highway oli auki, tiet autiot. Armeijan autot ovat vallanneet liikenneympyrän ja niitä on kuulemma muuallakin Manamassa ja joitain teitä siellä suljettuna. En ole tänään katsonut uutisia enkä kuullut mitään puskaradiostakaan, mutta arvelisin, että Manamassa saatetaan edelleen mellakoida, sillä kuolonuhreja on ilmeisesti kaksi lisää. Poliiseja on Manaman katukuvassa ilmeisesti erittäin paljon, Saudeista on saapunut täydennystä.

Meidän kotikulmilla on edelleen erittäin rauhallista. Kävin pikkumurun kanssa kauppareissun jälkeen pyörälenkillä, eipä juuri ihmisiä näkynyt. Autoja ehkä vähän eilistä enemmän liikenteessä.

Huomiseksi on ilmeisesti suunnitteilla iso mielenosoitus Manamaan. Toivon kovasti, että kuitenkin pääsen Sunnuntaina töihin ja elämä alkaisi palautua normaaliksi pikku hiljaa…

5 vastausta to “Paniikkifiilis kaupassa”

 1. Sari Says:

  Luulen että kuolleet eivät olleet uusista mellakoista, niitä ei ole kai ollut eilen eikä viime yönä, vaan ilmeisesti he ovat Pearl Roundabout’in ”puhdistuksessa” loukkantuneita. Puskaradion mukaan kuolleita on 8 kaiken kaikkiaan, mutta en ole varma asian todenperäisyydestä. Tämän päivän mielenosoitus ei ole mielenosoitus sinänsä vaan rauhanomainen marssi kuninkaan ja hallituksen tukijoille. Tokihan jotakin muutakin voi olla suunnitteilla mutta ainakaan minä en ole kuullut mitään.

 2. reppuli Says:

  Joo niitä samoja minäkin tarkoitin, mutta en kirjoittanut selvästi. Ne ”uudet” kuolonuhrit ovat peräisin sieltä toissayöltä. Me ollaan kuultu huhuja, että meilläpäin olisi jotain meneillä tänä iltana, tarkoittaen siis Barbaria ja Dirazia, joihin kumpaankin on onneksi meiltä matkaa, joten me saadaan edelleen olla kyllä ihan rauhassa.

  • Tiedustelija Says:

   Minkälainen tilanne on näin maaliskuun puolessa välissä? Hankimme lomamatkan paikan päälle aikaa sitten ja olisi tarkoitus matkata perheen kanssa Manamaan 1½kk päästä, mutta arveluttaaa. Voisitko kertoa miltä tilanne näyttää (turistin menovinkkelistä) ajatellen.

   Suurkiitokset jo etukäteen.

 3. siru Says:

  Paljon on uutisissa ja Hesarissa asiaa sieltäpäin.Kyllä ”hieman”huolestuttaa.

 4. reppuli Says:

  Siru, älä ole turhaan huolissasi. Mellakat ovat erittäin pienellä alueella, muru on käynyt joka päivä töissä, tiet on tosi tyhjiä ja suurimmassa osassa maata erittäin rauhallista. Uutisointi on ollut hieman yksipuolista ja sensaatiohakuista, koko maa ei todellakaan ole kaaoksessa, vain pieni osa populaatiosta riehuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: