Tyyntä myrskyn edellä

(Pikakirjoitusta sillä aikaa kun pikkumuru on murun kanssa kylvyssä.)

Nyt on ollut pari päivää aika hiljaista taistelutantereella. Armeija vetäytyi Pearl Roundaboutista, poliisit tuli toki tilalle, mutta antoivat ihmisten palata aukiolle. Olen ollut eilen ja tänään  normaalisti töissä ilman ongelmia.

Odottava fiilis. Kaikki odottavat henkeään pidätellen, mitä seuraavaksi? Kaikki ymmärtävät, että ei se vielä ollut tässä. Huhumyllyt pyörii, olen kuullut kaikenlaista, joista puolestakaan ei tiedä uskoako vai eikö. Propagandakoneisto on käynnissä sekä anti- että pro-puolella.

Tänään kutsuttiin koolle porukkaa Al Fateh -moskeijalle, sille samalle joka on Bahrainissa vierailleille turisteille tosi tuttu, se suurin johon kaikki aina viedään kierrokselle. Tervetulleita olivat kuulemma kaikki väriin ja uskontoon katsomatta. Moskeija on sunni-sellainen, shiiat eivät varmaankaan sankoin joukoin sinne tänään ole eksyneet. Luvassa kuitenkin illaksi liikenneruuhkia, sillä rukoushetken jälkeen kulkueen oli määrä kulkea moskeijalta highwaytä pitkin.

Huomiseksi on suunnitteilla mielenosoituksia Bahrain Mallin tienoille jo alkuiltapäivästä. Pitää huomenna varmaan tulla töistä Saudi Highwaytä pitkin.

Pearl roundaboutilla on koko ajan ollut melko lailla porukkaa viimeiset pari päivää. Öisin on varmaan tyhjempää, kukaan ei enää uskalla nukkua poliisin hyökkäyksen pelossa. Ovat tuoneet taas pieniä lapsiakin paikalle, asia jota en millään opi ymmärtämään. Ei ole lasten paikka se.

Huomenna aamulla maahan saapuu kuulemma iso oppositiojohtaja. Jos hänet päästetään maahan, ei voi tietää mitä on tulossa, jos ei päästetä, takuuvarmasti levottomuudet taas yltyvät.

Sillä välin ihmiset yrittävät palata takaisin normaaliin arkeen.

5 vastausta to “Tyyntä myrskyn edellä”

 1. äitee Says:

  Peukkuja!!!

 2. siru Says:

  Tulisi pian se normaali arki.

 3. santtu Says:

  Toivotaan että säilyy rauha siellä.

 4. Tiedustelija Says:

  Minkälainen tilanne on näin maaliskuun puolessa välissä? Hankimme lomamatkan paikan päälle aikaa sitten ja olisi tarkoitus matkata perheen kanssa Manamaan 1½kk päästä, mutta arveluttaaa. Voisitko kertoa miltä tilanne näyttää (turistin menovinkkelistä) ajatellen.

  Suurkiitokset jo etukäteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: