Joulu lähestyy

Me ollaan tulossa Suomeen jouluksi, kivaa! Tai siis, vähän väsymyksestä huokaisen jo valmiiksi, musta on vissiin tullut laiska (tai sitten olen ollut aina). Vajaan parin viikon loma ja reissattavaa riittää, ristiinrastiin Suomessakin. Lapseni tuntien, varsinkin isompi pistää loman aikana ranttaliksi. Sille ei rutiineista poikkeaminen sovi, joten paljon jo rauhoittunut uhmiksemme tulee olemaan reissulla o n g e l m a tapaus.Mutta yritetään pärjätä.

Oikeesti, tuo meidän nyt-neljävee on nykyään niin iso poika. Mä käyn sen kanssa jatkuvasti filosofisia keskusteluja, joista ilmiselvästi nauttivat molemmat. Tai sitten vaan jutellaan päivän tapahtumista tai sitten pikkumuru kertoo ääneen kuvitelmiaan. Sen kavereina vessassa on nykyään ”hiiret”, suljetun oven takaa kuuluu vaan kun se komentaa tai hoivaa niitä, fiiliksestä ilmeisesti riippuen. Eilen ne tuli sen kanssa tarhaan aamulla. Päivällä hakiessa hiiret kuulemma jäi sinne vielä, olivat tulossa vasta myöhemmin kotiin. Söpöä.

Pakko vielä kertoa, että se on tarhan joulunäytelmässä joulupukki, olivat itse saaneet valita listasta minkä roolin ottavat, pikkumuru oli valinnut suomalaisuudelleen uskollisena pääroolin.Mutta itsepäinen kun on ja tietyissä tilanteissa ujo, ei suostu kuulemma näyttelemään rooliaan. Sen pitäis seistä savupiipussa ja aivastella -NOT! ”Ne haluu, että mä sanon ätshuu, mä en halua!” Ja sitten se näytti mulle sen savupiipun ja kertoi, miten ”ne” yrittää saada sen sinne eikä hän halua. Opettaja vaan naureskeli, että tulee ikimuistoinen esitys ja että hän on onnellinen että pikkumuru on pukkina, tavallinen olis liian tavallista. Saa  nähdä mitä siitä tulee, saako hävetä vai iloita.

Tänään pitkästä aikaa tavattiin Bahrainin suomalaisia, tätä meidän alati kutistuvaa joukkoamme. Tänäänkin kyseessä oli läksiäiset Bushidossa. Minä kun en laiskana (huom, taas) ole järjestänyt mitään yhteiskekkereitä, ei niitä ole ollut viimeiseen vuoteen, ylikin. Joten pitkään aikaan en ole juuri suomalaisia nähnyt. Pitäis vissiin ryhdistäytyä.

Mun arki pörrää nykyään niin kodin ja tarhan ympärillä, että kovin syväluotaavaa analyysia Bahrainin toiminnasta en pysty puristamaan. Same same, sitä se vaan on, aina.

Yksi vastaus to “Joulu lähestyy”

  1. Nimetön Says:

    Joulu meni mukavasti,vai mitä.Oli hieno seurata lapsien suhtautumista joulupukkiin.Iiiiisoja halauksia täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: