Terveisiä täältä meiltä

Elämä pyörii jotenkin niin lasten ympärillä, että en ole pitkään aikaan leikkinyt turistia. Nyt on vähän suunnitelmissa lähteä torstaina Sheikh Isa bin Alin talolle, vai mikä ihme se oli nimeltään. Oliskohan kunkun isoisoisä vai isoisoisä vai vielä joku edeltävämpi, iso linnake keskellä Muharraqia, kaunis kuin mikä! Olen ennenkin alueesta raportoinut, siellä on kunnostettu monta kadunpätkää ja on tosi kaunista! Pitää muistaa käydä ostamassa uusi muistikortti kameraan ja käydä pitkästä aikaa kuvausreissulla!

Tietty pienen vauvan kanssa ei ole kauheesti edes houkutellut lähteä mihinkään, mutta nyt tuo napero alkaa olla jo niin iso, että monenlaiset reissut onnistuu, kun vaan saa itsestään irti. Oikeesti, mä olen katsonut meidän pikkupirpanaa ihmetellen, mihin se meidän vauva katosi! Pirpana lähestyy nyt vuotta ja neljää kuukautta ja on niin isoa tyttöä, että! Ja kun meidän pikkumuru on vihdoin pääsemässä irti uhmastaan, alkaa tää meidän pieni näyttää ekoja merkkejä siitä, että täältä tullaan. On jo pari kertaa heittäytynyt maahan istumaan ja kiljumaan, kun ei asiat suju niin kuin neiti haluaisi. On mennyt kyllä nopeesti ohi kun en oikein noteeraa mitenkään. Mä toivon niiiiiiiin, että tän toisen kanssa päästään helpommalla kun ekan. Ainakin tuntuu olevan rauhallisempaa sorttia, mutta mistäs näistä ikinä tietää. Olihan pikkumurukin kuin pieni aurinko pienenä. Onneksi alkaa olla taas sitä samaa ilmassa herralla! Olikin jo ikävä!

Meidän pikkumuru on muuten kuuluisuus vähän joka paikassa. Koulun kaikki opettajat tuntuvat tietävän tapauksen, siis hyvällä tavalla. Tietävä hymy naamalla tervehtivät aamuisin, kun kävellään koulun käytäviä matkalla kirjastoon. Meidän compoundissa naapurit kehuvat kilpaa ja kertovat naureskellen tarinoita kohtaamisista. Tuo meidän poikahan siis puhuu kuin ruuneperi, mielikuvitus laukkaa sellaista tahtia, että hitaampi ei perässä pysy. Sanalla sanoen: persoona. Toissapäivänä oli naapurissa kieltäytynyt tarjotusta suklaasta ja ryhtynyt jakelemaan toisille lapsille porkkanoita todeten, että ne on paljon parempia. Siis tää meidän poika, joka rakastaa suklaata yli kaiken! Aina ei tiedä mistä päin tuulee…

Bahrainissa on koko viime viikon ollut tosi levotonta ja varmaan jatkuu vielä jonkin aikaa. Saarin kylän edusta ollut kuin sodan jäljiltä tässä yksi aamu kun muru kävi asioilla. Ja liikenneruuhkia on riittänyt kun poliisi on tukkinut teitä protestien takia. Syynä tälle kaikelle on tietysti kahden vuoden takaisten tapahtumien vuosipäivä. Samaan aikaan oppositioryhmät käy dialogia hallitsijoiden edustajien kanssa ja yrittää löytää ratkaisua tähän kaikkeen, mutta mulla on sellainen olo, että keneltäkään ei löydy vielä tarpeeksi halua sopia oikeasti mistään. Me pysyteltiin viime viikolla aika lailla näillä kotinurkilla tiettyihin kellonaikoihin kun tiedettiin, että liikenneruuhkia on tiedossa.

Pikkumurun luokalta on kakskin äitiä ilmoittanut, että lähiaikoina muuttavat Bahrainista pois. Bahrainin levottomuudet ei tietenkään oo ainut syy muuttoon, mutta yks vauhdittava tekijä varmaankin. Parin viime vuoden aikana täältä on kyllä hävinnyt ihan hirveesti porukkaa. Surullista. Mutta, ainakin vielä tää maa pysyy jotenkin kasassa, arkielämä sujuu suht totuttuun malliin. Porukka pelaa jalkapalloa, kun muutaman korttelin päässä sytytellään autonrenkaita tuleen ja heitellään kiviä päin poliisia. Näin se menee.

4 vastausta to “Terveisiä täältä meiltä”

 1. PW Says:

  Mita kielta teilla pikkumuru puhuu, varmaan englannin kielisessa tarhassa? Onko oppinut arabiaa yhtaan?

  Joskus vajaa 20 vuotta sitten oltiin tuolla sheikin talon alueella, silloin muistaakseni sinne paasivat vain ulkomaalaiset, ainakin tiettyina paivina ellei jopa joka paiva. Silloin siella myos tarjoiltiin juomia (limsaa/vetta) ilmaiseksi. Miten mahtaa olla nykyaan?

  Meilla 3v poika puhuu suomea, arabiaa, hepreaa ja englantiakin yrittaa kovasti vaikka me vanhemmat yritetaan sailyttaa se meidan salakielena 🙂

 2. reppuli Says:

  Mä luulen, että sä tarkoitat eri taloa, tuolla rannalla. Se ei ole enää ollut auki kellekään nykyisen kunkun aikana. Tää mistä mä puhuin on raunio Muharraqissa ja ihan turistinähtävyys, kaikki pääsee kun vaan maksaa 500 filsiä.

 3. reppuli Says:

  Niin ja pikkumuru siis puhuu suomea ja enlantia. Kovasti on nyt kiinnostunut arabiasta, ja mielestään kovasti osaa sitä puhua, ja löpöttää sitten hetken siansaksaa.

 4. siru Says:

  Voi että on hauska lukea kuulumisia tenaviista.Voin vain kuvitella pikkumiehen tomeran ilmeen ja menon…..no pienempi oli ainakin viimeksi kun näin oikea hymynaama.Mutta mutta omatahtohan se sieltä nousee ja hyvä niin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: